Ev & Yaşam

Her bütçeye göre en iyi hamur yoğurma makinaları

En iyi hamur yoğurma makinaları listesi ile karşınızdayız! Piyasadaki öne çıkan modelleri sizler için bir araya getirdik. İşte her bütçeye göre en kaliteli seçenekler...

En iyi hamur yoğurma makinaları ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları sizler için kapsamlı şekilde bir araya getirdik. Çeyiz alışveriş listesine hamur yoğurma makinası ekleyenler ya da hamur yoğurmaktan sıkılıp çareyi teknolojide arayanlar için faydalı ve bilgilendirici bir içerik ile karşınızdayız.

En iyi hamur yoğurma makinaları hangileridir? Hamur yoğurma işlemi dışında ne gibi özellikleri vardır? Çeyizlik hamur yoğurma makinaları hangileridir? Bu gibi sorulara cevap aramak uğraştırıcı olduğundan zamanınızı alabilir. Bir hamur yoğurma makinası satın almadan önce, popüler oluşundan ziyade teknik özelliklerine ya da belirlediğiniz kriterlere uyup uymadığı incelenmelidir. Satın alacağınız makinenin çeşitli fonksiyonları olup olmadığı hakkında araştırma yapılmalıdır. Bütçe kriteri de makine alımında önemli faktördür. En iyi hamur yoğurma makinaları tavsiyelerine geçmeden, satın alınmadan önce ürün hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşmak istedik.

Hamur yoğurma makinası satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

En iyi hamur yoğurma makinaları ile ün kazanan pek çok kullanıcılarına çeşitli özelliklerde seçenekler sunar. Bir hamur yoğurma makinası satın almadan önce hamur yoğurma makinasının temel olarak bilinen özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler dışında, bazı markalar farklı fonksiyonlar da sunar. Ancak bir hamur yoğurma makinası genel olarak şu niteliklere sahip olmalıdır:

  • Her türlü hamuru zorlanmadan yoğurmak için yeterli seviyede güçlü olmalıdır.
  • Tekrarlanan sayısız hamur yoğurma işlemi ile yıpranmayan dayanıklı sert aşınma mekanizmasına sahip olmalıdır.
  • Aşırı hamur yoğurma işlemini önlemesi için ayarlanabilir hız seçeneği sunmalıdır.
  • Hamur yoğurma işlemi esnasında yoğurma kasesi yerinden oynamamalıdır. Bu yüzden ağırlığı hafif olmamalı ve plastik tercih edilmemelidir.
  • Düzgün ve uygun bir hamur yoğurma yapılabilmesi için C ya da S şekilli kancası olmalıdır.
  • Küçük ve büyük hamur parçacıklarının yoğrulmasını sağlayan çok yönlü tasarımı olmalıdır.
  • İşlenen hamurun kabarmasını sağlamak için yeterli büyüklükte karıştırma kabı bulunmalıdır.
En iyi hamur yoğurma makinaları
Hamur yoğurma makinası satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

En iyi hamur yoğurma makinaları kullanıcılarına yukarıda yer verdiğimiz nitelikleri hizmet eder veya etmez. Çeşitli markalar çeşitli seçenekler sunduğu için hamur yoğurma makinalarının özellikleri farklılık gösterir. Eğer hamur yoğurma makinası satın almak istiyorsanız, genel olarak az önce bahsettiğimiz teknik ve fiziksel özelliklere sahip olan bir makine tercih edilmelidir. İhtiyacın ne olduğuna bağlı olarak bir seçim yapılmalıdır. Çeyizlik olarak hamur yoğurma makinası satın almak isteyenler için çok da profesyonel olmayan bir yoğurma makinası tercih edilebilir.

Elbette bu tercih tamamen ihtiyacınıza ve bütçe kriterinize göre değişim gösterebilir. Bazıları zorlayıcı hamur çeşitleri ile fiziksel olarak güç ve zaman kaybetmek istemeyebilir. Bu nedenle, zorlayıcı hamurların işlenmesini sağlayabilen nitelikte güçlü bir motorlu hamur yoğurma makinası satın alınmalıdır. Ben sadece ekmek yapmak için satın almak istiyorum diyorsanız da güçlü motorlu bir makine tercih edilmelidir, çünkü genel ekmek hamurları diğer hamurlara göre daha sert ve zorlayıcı yoğurmadan geçer. Kek, poğaça, kurabiye vb. gibi hamur çeşitleri için orta düzeyde bir hamur yoğurma makinası tavsiye edilirken düzenli olarak ekmek, makarna vb. gibi zorlu hamurlar için daha profesyonel seviyede modeller tavsiye edilir. En iyi hamur yoğurma makinaları ile ilgili içeriğimizde aşağıdaki hususları da incelemenizi tavsiye ederiz. Bu hususlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Güç: En iyi hamur yoğurma makinaları arayışında olanların ilk olarak dikkat etmesi gereken husus güçtür. Kaliteli ve doğru bir hamur elde etmek için makinanın sunduğu güç özelliği en önemlisidir. Ekmek hamuru gibi daha zorlu bir hamur türünü işleyebilmek için 500 watt’tan daha fazla olmalıdır. Kek karışımı, poğaça ya da kurabiye gibi daha yumuşak hamur tipinde ise 500 watt yeterli olur. Ancak, her daim 500 watt ve üzerinde motorlu hamur yoğurma makinası satın almanızı tavsiye ederiz.
  • Yapı Malzemesi: Hamur yoğurma makinasının işlevleri dışında mekanizması da önemli derecede kaliteli olmalıdır. Plastik malzemeden üretilen hamur yoğurma makinalarının ömrü kısa olur. Çünkü her hamur yoğurma işleminin tekrarlanması sonucunda yıpranmalar meydana gelir, bu da makinanın artık eskidiğini ve eskisi gibi hizmet vermediğini gösterir. Bu nedenle hamur yoğurma  makinasını ucuz satın alacağım diye plastikten kaçınmalısınız. Bunun yerine metal mekanizmalar her daim daha uzun ömürlüdür. Yoğurma işlemi esnasında bükülmez, yıpranmaz, çizilmez ve hatta kırılmazlar. Dayanıklı olurlar. Bu nedenle kesinlikle metal malzeme ile donatılmış bir hamur yoğurma makinası tercih edilmelidir.
  • Ağırlık: Bazı hamur yoğurma makinaları, özellikle de ekmek hamuru ya da makarna gibi daha sert bir hamur yoğururken hareket eder. Hatta bu hareketlenme yüzünden tezgahtan bile düşme ihtimali vardır. Böyle bir makine hamur işini yaparken yanında durmanız gerekebilir. Bundan kaçınmak için ağır hamur yoğurma makinası tercih etmeniz gerekir. Eğer ağırlık yeterli gelmezse bu seçiminizi tam anlamıyla etkilemesin, çünkü bazı hamur yoğurma makinalarının yüzeyinde vantuz gibi stabilite sağlayan bir tasarımı olabilir. Bu sayede hamurun yoğrulduğu kasenin düşme tehlikesi ortadan kalkar.
  • Hız: Bu özellik, her hamur yoğurma makinasında yer almaz. Hızı ayarlayabilmek hamur yoğurmada oldukça etkilidir. Aşırı derecede yoğrulan bir hamur, sert veya farklı dokuya neden olabilir. Hamuru kırıntı haline de getirebilir. Bu yüzden, hamur yoğurma makinası satın almadan önce dikkat edilmesi özelliklerden bir diğeri de hızdır. Değişken hız ayarı sunan makinalar tercih edilmelidir.
  • Kanca: En iyi hamur yoğurma makinaları arasından bir seçim yapmak istediğinizde kancasına dikkat etmelisiniz. Çoğu hamur yoğurma makinası, hamur yoğurmak için C veya S şeklinde bir kanca ile tasarlanmıştır. C şekilli tasarımlı kancanın bir dezavantajı vardır. Bu da, hamurun kancaya veya kasenin kenarlarına doğru kayma eğilimi göstermesidir. Bunun yüzünden kullanım aşamasında hamuru sürekli olarak yerine geri çekmediğiniz sürece düzensiz gluten gelişimi kaynaklanabilir. S şeklindeki kanca ise genellikle hamura çok daha eşit bir karışım sağlar ve dolayısıyla daha çok eşit bir hamur elde edilir. Elbette, S şeklinde bir kanca ile iyi bir iş çıkaracağı anlamına gelmez. Bunun yanında motor, yapı kalitesi ve ne kadar sağlam olduğu gibi tüm faktörler dikkate alınmalıdır.
En iyi hamur yoğurma makinaları
Hamur yoğurma makinası satın almadan önce dikkat edilmesi gerekenler

En iyi hamur yoğurma makinaları alışverişi yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri inceledik. Bu hususlar dışında, dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var. O da kase boyutunun yeterince büyük olmasıdır. Hamur işi ile uğraşırken birkaç nedenden dolayı büyük bir karıştırma haznesine sahip olmak istemelisiniz. Çünkü hamur yoğurma işlemi esnasında, hamura kuvvet ve elastikiyet fırsatı vermek için hamurun çevresinde bol miktarda boşluk (hava) olması önemlidir. Karıştırma haznesi yeterince büyükse hamurun kabarması için yeterli alan var demektir. Diğer türlü hamurunuz istenilen kalitede olamayabilir. Ekmek hamuru yapmak için en az 5 litre boyut idealdir ve tavsiye edilir.

Hamuru elle mi yoksa makinede mi yoğurmak daha iyi?

Hamuru elle yoğurmak oldukça zaman alan ve emeğin yoğun olduğu bir işlemdir. Hamur yoğurma makinası, her seferinde kaliteli bir hamur elde etmek için gereken zaman ve çabayı azaltmaya yardımcı olabilir. En iyi hamur yoğurma makinaları bunun için tasarlanmıştır. Yaklaşık iki dakika boyunca makinada hamur yoğurmak, elle on – on iki dakika yoğurmaya eşdeğerdir. Konfor alanınıza göre hamur yoğurma makinasını tercih etme fikri değişir. Ayrıca, ihtiyacınıza bağlı olarak da tercihiniz değişir. Mutfak alanında pek çok hizmetin sunulduğu gerçeğinden ve popülerliğin etkisiyle hamur yoğurma makinası satın almak isteyeceksiniz.

Hamur yoğurma makinası ne için kullanılır?

Hamur yoğurma makinaları, mutfakta hız kazandıran ve çaba harcamanıza gerek bırakmayan harika ötesi bir mutfak aletidir. Bazıları bu makine için mutfak şefi diyor. Peki, hamur yoğurma makinası ne için kullanılır? Elbette, adından da anlaşılacağı üzere hamur yoğurmak için kullanılır. Ancak bazı kullanıcılar, hamur yoğurmak dışında başka şeyler için de kullanıyor. Örneğin; kıyma çekmek, kek harcı karmak, şekerleme yapmak, ayran köpürtmek ve sakız gibi sert kıvamda ürün elde etmek gibi. Pizza, makarna ve ekmek hamuru yapmak için çok kullanışlıdır. Markaların satışa sunduğu pek çok hamur yoğurma makinası, birden çok amaç için uygun hale getiren işlevlere veya ekstra eklere sahip olur. Ancak hepsinde aynı işlevsellik bulunmayacaktır. Bu nedenle, hamur yoğurma makinasını ne amaçla kullanmanız gerektiğini bilerek ürünler incelenmeli ve alışveriş yapılmalıdır. Hamur yoğurma makinası nasıl kullanılır? Basit bir şekilde nasıl hamur yapabileceğiniz hakkında sizlere bilgi vermek istedik. Gelin bir bakalım..

En iyi hamur yoğurma makinaları
Hamur yoğurma makinası ne için kullanılır?

Hamur yoğurma makinası nasıl kullanılır?

En iyi hamur yoğurma makinaları listemize göz atmadan önce hamur yoğurma makinalarının nasıl kullanıldığı hakkında bilgi de verelim dedik. Hamur yoğurucular genellikle standlı mikserler için kullanılan bir isimdir çünkü içinde bulunan hamur kancası aparatı sayesinde sadece birkaç dakika içinde kolayca hamur yoğurabilirler. Yoğurmak için nasıl kullanacağız? Hamur yoğurma işlemi için bir stand mikseri kullanmak çok hızlı, kolay ve düzen sağlar. Mutfak tezgahınız batmaz ve temiz bir şekilde yemek yapılabilir. Herhangi bir pişirme tarifinde olduğu gibi, önce malzemeleri doğru bir şekilde ölçmeniz gerekir. Öncelikle, malzemeleri ölçülü bir şekilde makinanın kasesine ekleyin. Temel bir ekmek tarifi uygulayacaksanız sadece un, su, tuz ve maya eklenir. Diğer hamur çeşitleri daha karmaşık olabilir. Örneğin; bazı hamurların içine tereyağı ya da yumurta gibi malzemeler eklenebilir ve bu malzemeler makine için bir sorun teşkil etmez.

Stand mikserler, tam buğday ve glütensiz ekmekler de dahil olmak üzere her türlü hamuru yoğurur. Satın aldığınız hamur yoğurma makinanızla birlikte gelen kullanma talimatları da okumalısınız, çünkü orada hamur yoğurmak için kullanmanız gereken hız ayarını bulursunuz. Her hamur çeşidi aynı hızda yoğurulmayabilir. Hamurun hazır hale geldiği kaseye yapışmadığından anlaşılabilir. Hamur kancası tarafından bir top haline getirilen hamurun artık hazır hale gelmiştir. Ayrıca hamur elastik yapısından ve pürüzsüz görünümünden de hazır halde geldiği anlaşılır. Hamurun elinize yapışmasını önlemek için plastik bir hamur kazıyıcı kullanarak, bir spatula kullanarak, un serperek veya biraz yağ ile yağlayarak hamuru kaseden çıkarabilirsiniz. Hamuru çıkardıktan sonra, bir top haline getirin ve örtüyle kaplı herhangi bir kapta yükselmesini bekleyin. Hamur yoğurma makinası kullanmak olarak işte bu kadar pratik ve kolaydır.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Hamur yoğurma makinası nasıl kullanılır?

En iyi hamur yoğurma makinaları

En iyi hamur yoğurma makinaları farklı fiyat, özellikler ve tasarımla karşımıza çıkar. Son dönemlerde oldukça kullanımı yaygın hale gelen bu mutfak aleti, özellikle de çeyiz hazırlığı yapanların alışveriş listesinde yer alıyor. Ayrıca, evde hamur işini sık yapanların da tercihi. En iyi hamur yoğurma makinaları tavsiyeleri sizler için hazırlandı. İşte o makinalar…

Yui Easy Chef Stand Mutfak Şefi

En iyi hamur yoğurma makinaları listemizin ilk sırasında Yui Stand Mixer’e yer verdik. Bu makine, yoğurma, çırpma ve karıştırma gerektiren her tarif için pratiklik sağlar. Zamandan tasarruf etmek  ve mutfağında konfor alanı yaratmak isteyenler için tasarlanmıştır. Oldukça kompakt bir üründür. Bu nedenle, hamur yoğurma makinası satın almak isteyenlerin tercih ettiği bir makinedir. 5 litrelik yüksek kapasiteye sahip olması sayesinde tek seferde daha fazla sayıda çalışma imkanı sunar. Bu özelliklerinin yanı sıra, on farklı hız ayarı da dikkat çeker. İstenilen kıvamda ve istenilen sürede hamur yoğurma işlemi olanağı sunar. 1300 watt’lık güçlü motoru ile dayanıklılık kriterinizi oldukça karşılayacak olan bu ürün, sağlam bir mekanizmaya sahiptir ve bu özellik sayesinde uzun ömürlü olur. Paslanmaz çelikle kaplanmış beş adet telli çırpıcısı ile krema, kek ve yumurta beyazı gibi hafif karışımlar çırpılır.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Yui Easy Chef Stand Mutfak Şefi

Karıştırma aparatı sayesinde dondurma, şekerlemeler, tart hamuru, kurabiye ve püre gibi yine hafif karışımlar elde edilebilir. C şekilli yoğurma aparatı sayesinde ise ekmek, mantı, pizza, makarna, erişte vb. gibi kıvamlı hamurlar elde edilebilir. Çeşitli aparatları sayesinde çeşitli sayıda karışım elde edilmesi sayesinde tam bir mutfak şefidir. Maksimum kapasitesi 1,5 kg ağırlığındadır.  34 cm uzunluğunda genişlik ve 27 cm uzunluğunda yüksekliğe sahip fiziksel özellikleri mevcuttur. Ayrıca, özellikle de çırpma işlemi yapılırken etraf kirlenmesin diye sıçramayı önleyen koruma kapağı da çekici özelliklerinden. Kırmızı rengi ile sizleri cezbedebilir ve mutfağınıza şıklık katabilir. Bu hamur yoğurma makinasının piyasa fiyatı ise şimdilik 1.679,00 TL.

Karaca Multichef Stand Mikser

En iyi hamur yoğurma makinaları arayışında olanlar için ikinci tavsiyemiz Karaca Multichef Stand Mikser. Bu hamur yoğurma makinası pek çok fonksiyon sunar. Çeşitli aparatlara sahiptir. Farklı aparatlar sayesinde çırpma, karıştırma ve yoğurma işlemleri pratik bir şekilde yapılabilir. En iyi özelliği de hamur yoğurmasıdır. Hamur kancası ile en sert hamurlar bile yoğrulabilir. Bunu da 1400 watt motor gücünden alır. Motor gücünün iyi olması sayesinde üst düzey performans sergiler. Gücün düşmesini engelleyecek ve istenilen hızda çalışacak şekilde düzenlenmiştir. Bu nedenle, uzun vadede kullanıma açık olan bir üründür.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Karaca Multichef Stand Mikser

6 farklı hız ayarı ve turbo modu ayarı sayesinde hamur türüne göre doğru ayar yapılabilir. Bir anda en yüksek hıza ulaşma imkanı sunan Karaca Multichef, rengi ile de dikkat çekiyor. Mutfak tezgahında tam bir şıklık abidesi olabilecek olan bu makine, çeyiz hazırlığı yapanlar listesine eklemelidir. Hamur yoğurucu aparatı ile çeşitli hamurlar ile yemek hazırlanabilir. Pizza, ekmek ve poğaça gibi sıklıkla yapılan hamur işlerinde kullanılan aparat dışında bir de düz karıştırıcısı vardır. Bu aparat ise daha çok yumuşak kıvamlı hamurlar için kullanılır. Kek hazırlamak için kullanılabilir. Bir de balon çırpıcısı mevcuttur. Bu aparat ile yumurta beyazı köpüğü ve kremalar hazırlanabilir. En iyi hamur yoğurma makinaları derken aklınıza sadece hamur yoğurma gelmemeli. Çünkü Karaca Multichef, içerisinde 3 farklı kıyma bıçağı ve kıyma çekme aparatı da barındırıyor.

Kıyma, sucuk veya sosis çekebilir hatta içli köfte harcı hazırlama pratikliği de sunar. Hem kolay hem de oldukça profesyonel bir kullanım ile dikkat çeken bu stand mikser, en iyi hamur makinaları arasına girebilir. 8 kg ağırlığındaki bu makinenin boy uzunluğu 28 cm, en uzunluğu 61 cm ve yüksekliği ise 39 cm uzunluğundadır. Hacim olarak 5,5 litreye sahiptir ve bu sayede tek seferde istediğiniz hamuru elde etme şansı yakalarsınız. Güvenlik kilidi özelliği ile olası riskleri de düşünen Karaca’nın bu ürünü şimdilik 3.499,00 TL. Piyasadaki diğer hamur yoğurma makinalarına göre bütçe olarak biraz fazla bulunsa da kalitesi ve sunduğu teknoloji ile satın alınmaya değer.

Schafer Prochef Xl Stand Mikser

En iyi hamur yoğurma makinaları ile ilgili inceleme yapanların dikkatini çeken bir diğer marka ise Schafer’dan geliyor. Schafer Prochef stand mikseri yani hamur yoğurma makinası, capcanlı kırmızı rengi ile mutfak tezgahınıza şıklık katacak bir tasarımdadır. Maksimum 1400 watt’lık motor gücüne sahip olan bu hamur yoğurma makinası, 6 kademeli hız kontrolü ayarı ile karşınıza çıkar. Güçlü motoru ile kısa zamanda etkili bir yoğurma işlemi yapabilir. Bu sayede hamur yoğurma işleminin zamanını da kısaltmış olacaktır. Hız kontrolü sayesinde yapacağınız hamur türüne göre ayar hızı seçilebilir.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Schafer Prochef Xl Stand Mikser

Hamur yoğurma aparatı sayesinde pizza, ekmek, mantı ve poğaça gibi çeşitli hamur işi yapılabilir. Düz çırpıcı aparatı ile çeşitli karışımlar elde edilebilir. Ayrıca, balon çırpıcı aparatı da vardır. Bu aparat, yumurta beyazı ve krema gibi hafif karışımlar için iyi bir mikser görevi görür. 5 litrelik hacmi olduğu için tek seferde hamur işi gerçekleştirilebilir. Ayrıca Schafer Prochef hamur yoğurma makinasının bir de sıçramaya karşı şeffaf bir koruma kapağı mevcuttur. Bu sayede çırpma işlemi gerçekleştiğinde etrafa sıçramalar olamaz. Paslanmaz çırpıcısı, alüminyum alaşım aparatları ve kaliteli kasesi ile uzun ömürlü kullanılabilir. Yapışkanlı kaymaz ayakları vardır ve bu sayede rahat kullanım gerçekleşir.

En iyi hamur yoğurma makinaları genelde fiyat bakımından birbirine yakın olur. Schafer Prochef stand mikserinin şu anda piyasadaki değeri 2.592,00 TL. Bütçe dostu bir ürün olarak belki sayılmayabilir ancak işlevleri ve kalitesi bakımından değerini karşılıyor.

Vestel Ziyafet 8000 Stand Mikser

En iyi hamur yoğurma makinaları içeriğimize Vestel ile devam ediyoruz. Vestel markası, çeşitli teknolojik ürünler ile karşımıza çıkar. Hamur yoğurma makinası da geliştiren bu markanın, 1000 watt gücündeki makinesi dikkat çekiyor. Vestel Ziyafet 8000 hamur yoğurma makinası, 10 kademeli hız ayarı kontrolü sağlar. Bu sayede çeşitli hamur türlerine göre hız ayarlanabilir ve bunun sonucunda istenilen kıvamda hamur elde edilebilir.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Vestel Ziyafet 8000 Stand Mikser

Piyasadaki diğer hamur yoğurma makinaları gibi Vestel Ziyafet 8000 de 5 litrelik karıştırma haznesine sahiptir. Paslanmaz çelik ile tasarlanan karıştırma haznesinin rengi ile dış tasarımı bir bütünlük sağlar ve şık görünümdedir. Mutfak tezgahına yakışacak olan bu makinenin 3 farklı aparatı vardır. Balon çırpıcı ile krema ve yumurta beyazı gibi hafif karışımlar ile istediğiniz yemeği yapabilirsiniz. Kek, kurabiye ve poğaça gibi hamur işi için düz aparat kullanılır. Diğer S şeklindeki aparatın görevi ise ekmek hamuru gibi daha sert kıvamdaki hamurları  elde edebilmek. Bu aparat seçenekleri dışında bir de solo blender aparatı mevcuttur.

Makinenin üst kısmına yerleştirilen blender ile tam bir mutfak şefi olan Vestel Ziyafet 8000, çeşitli mezeler, püreler, soslar, kokteyller, milkshake, kuruyemiş ve meyve ezmeleri yapma fırsatı sunar. Bu ürünün mutfak tezgahında nasıl göründüğünü merak ediyorsanız, markanın ilgili web adresine girerek ürün kategorisinden Vestel Ziyafet 8000’i arayın ve telefonun kamerasından QR kodunu okutarak nasıl göründüğünü inceleyin. En iyi hamur yoğurma makinaları listemizde yer verdiğimiz bu ürünün piyasa fiyatı şu anda 3.499,00 TL.

Fakir Culina Chef Mutfak Robotu Rosie

En iyi hamur yoğurma makinaları arayışında olanlar için bir başka tavsiye edeceğimiz ürün Fakir Culina Chef Mutfak Şefi. Bu makinada tıpkı yukarıda bahsettiğimiz ürünler gibi çırpma, karıştırma ve yoğurma aparatları sayesinde çaba göstermeden ve zamandan tasarruf ederek hamur işi yapmanızı kolaylaştırıyor.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Fakir Culina Chef Mutfak Robotu Rosie

En iyi hamur yoğurma makinaları 500 watt üzerinde motor gücüne sahip olmalıdır. Buna göre, Fakir Culina Chef mutfak robotu bu kategoriye girmeyi başarır, çünkü 1000 watt gücüne kadar çıkar. Çeşitli fonksiyonları ile çeşitli hamur işi yapma kolaylığı sağlayan bu yoğurma makinası çırpma ve karıştırma aparatları ile hamur işi dışında başka yiyecek ve hatta içecekler yapmanız sağlar. Kolay ve hızlı bir şekilde köpüklü ayran ya da kıyma harcı hazırlayabilen bu makina, mutfağınızda şıklık katacak bir tasarım ile göze çarpar. 2 adet karıştırma haznesi ile karşımıza çıkan Fakir Culina Chef, biri cam biri de paslanmaz çelik malzemesi ile oluşturulmuştur. Her iki karıştırma haznesinin 5 litrelik hacim kapasitesi vardır. Ayrıca, haznenin tutma kolu kullanım açısında rahatlık sağlar. Aparatları da paslanmaz çeliktir. Bu sayede hem aparatlar hem de karıştırma haznesi uzun ömürlüdür. Herhangi bir yıpranma görülme ihtimali neredeyse azdır. Karıştırma haznesinin üzerine takılan kapağı ile sıçrama ve taşma gibi herhangi olumsuz bir durumu engeller.

Hızlı ve güçlü bir şekilde çalışan hamur yoğurma makinalarının karıştırma haznesi bazen yerinden çıkabilir. Bu olası riski düşünerek engelleyen Fakir, kaymayı önleyen silikon vantuz yerleştirmiştir. Bu sayede hazne yerinden kaymaz ve tehlike oluşmaz. 6 kademeli hız ayar kontrolü yapılabilen bu makinanın, hamur kapasitesi yaklaşık 2 kg’dır. Bu ürünün ağırlığı 7,05 kg, boyutu ise 30,8 x 15,7 x 31,2 cm uzunluğundadır. Kablo uzunluğu ise 1,45 mt. Piyasa fiyatı ise şu şekilde; 3.799,00 TL.

Kenwood KVL4100S Chef XL

En iyi hamur yoğurma makinaları içeriğimizde şiddetle tavsiye edeceğimiz ürüne sıra geldi. Bu ürün aslında bir hamur yoğurma makinası olmaktan ziyade tam bir mutfak şefi. Mutfak işlerinizde yardımcı olacak bu makine ile çeşitli tarifleri pratik ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Yukarıda yer verdiğimiz hamur yoğurma makinaları arasında en büyük hacimli karıştırma haznesine sahiptir. 6,7 litrelik karıştırma haznesi sayesinde kalabalık misafirlere çok sayıda ekmek, pizza, poğaça, kurabiye vs. yapma fırsatı sağlar. Daha geniş ve büyük hacme sahip olduğu için tek seferde istenilen büyüklükte hamur işi ya da başka bir karışım elde edilebilir.

En iyi hamur yoğurma makinaları
Kenwood KVL4100S Chef XL

6 kademeli değişken hız ayarı ile istenilen ayarda hamur yoğrulabilir. Bu önemlidir, çünkü her hamur aynı hızda yoğrulmaz. Farklılık sunması açısından avantajlı olan bu hamur yoğurma makinası, pizzadan keke, ekmekten mantıya, sostan pasta kremasına ve hatta sütlü tatlılara kadar pek çok tarifi uygulayabileceğiniz özelliktedir. Otomatik hız ayar özelliği ile un, tuz, şeker gibi malzemeleri eklerken dağılmasını önleyici kademeli olarak arttırılabilir. K şekilli aparatı, çırpma teli ve hamur kancası mevcuttur. Bu aparatlar farklı fonksiyonlar sunar. K şekilli çırpıcı ile daha çok püre, dolgu ve krema gibi hafif kıvamlı yiyecekler hazırlamak için kullanılır. S şekilli hamur kancası ekmek, pizza ve makarna gibi daha sert kıvamlı yiyecekler için kullanılır. Balon çırpıcısı ile pasta hamuru, krema, beze, sufle vs. yapmak için kullanılır. Ayrıca, hazne üzerindeki kapak sayesinde çırpma ve karıştırma işlemleri sırasında tezgaha malzemeleri sıçratmaz ve temiz bir kullanım imkanı sağlarken geniş malzeme kanalı sayesinde kapağı açmadan malzeme ekleme imkanı sağlar.

1200 watt’lık motor gücüne sahip olan Kenwood KVL4100S Chef, üst düzeyde performans sergiler. 12 kg ağırlığındaki bu makine daha çok ekmek ve pasta yapımı için tercih edilmektedir. Fakat ihtiyaca ve bütçeye bağlı olarak bu ürünü satın alma fikriniz değişkenlik gösterebilir. Hemen herkesin mutfağında kullandığı mikser ve robotların daha gelişmiş kapasiteli hali olan Kenwood KVL4100S hamur yoğurma makinası, bebekler için de tam bir kullanım harikası. Çünkü sebze ve meyve püreleri hazırlamak için oldukça pratiklik sağlar. Son olarak tavsiye ettiğimiz bu hamur yoğurma makinasının bütçe değeri ise 8.390,00 TL.

En iyi hamur yoğurma makinaları sizce hangisi? Sizin kullandığınız hamur yoğurma makinası var mı? Varsa bizimle paylaşın, seviniriz.

Bu içeriğimize de göz atmayı unutmayın: En iyi kettle markaları: Hızlı ve şık tasarımlı su ısıtıcısı tavsiyeleri

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu