İçinizdeki modacıyı serbest bırakın: En iyi dikiş makinesi tavsiyeleri
En iyi dikiş makinesi modellerini sizler için bir araya getirdik. İşte içinizdeki modacıyı ortaya çıkaracak o dikiş makineleri...
Dikiş dikmeye yeni başlayanlar ya da halihazırda dikişle uğraşanlar için en iyi dikiş makinesi listesi ile karşınızdayız! Hazırladığımız listede öncelikle dikiş makinesi satın almadan önce bilmeniz gerekenlere bakmalı ve ardından ürünleri incelemelisiniz.
En iyi dikiş makinesi deyince akla birçok markanın ürünü gelebilir. Bu yüzden hangi marka dikiş makinesi alacağınız konusunda arada kalabilirsiniz. Sizler için dikiş makineleri ile ilgili olarak hazırladığımız içeriğe bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Çeşitli markaların dikiş makineleri hakkında ürün incelemesi yapmadan önce dikiş makineleri ile neler yapabileceğinize ve dikiş makinesi satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenlere de değindik. En iyi dikiş makinesi satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenler nedir? Gelin bir bakalım…
Dikiş makinesi satın alırken dikkat edilmesi gerekenler
En iyi dikiş makinesi için alışveriş yapmak özellikle de çok fazla dikiş deneyimi olmayanlar için biraz bunaltıcı bir iş gibi görünebilir. Çünkü dikiş makinesini tanımak en azından parçaların nasıl bir işleve sahip olduğunu bilmek gerekir. Öncelikle dikiş makinesi satın almadan önce ne yapmayı planlamanız gerekecektir. Çünkü her dikiş makinesinde istediğiniz işlemi yapamayabilirsiniz. Ne yapmak istediğinizi bilirseniz ona göre yol alır ve ürün seçimi yapabilirsiniz. Bazı dikiş makineleri özel dikişler için tasarlanmış olduğu için kullanacağınız kumaş türüne kadar hakim olmanız önemli olacaktır.
- Kullanım: En iyi dikiş makinesi arayışında olanlar yeni bir dikiş makinesi satın almayı düşünürken dikkat etmeniz gereken birkaç şey var. Özellikle de dikiş yapmaya yeni başlayanlar ne dikeceğini bilerek ürün seçmelidir. Çocuklarınız için minik kıyafetler ya da kendiniz için kıyafet dikmek, yorgan, yastık veya perde yapmak, ev dekoru için bir şeyler dikmek vb. gibi belirli bir plan yapılmalıdır. Hangi kumaş türü ile dikiş işi yapacağınız da önemlidir. Pamuklu, kot, keten veya deri gibi pek çok kumaş türü vardır. Bu kumaş türlerinden bir ya da birden fazla dikiş yapabilirsiniz ancak satın alacağınız dikiş makinesinin bu kumaşlar üzerinde faaliyet gösterip göstermediğini bilmelisiniz. Kullanılan kumaş türü dikiş makinesi üzerinde etkilidir. Uygun olmayan bir kumaş türü ile dikiş yapılmak istendiğinde ortaya kötü bir iş çıkabilir. Kaliteli olmayan dikişler meydana gelebilir. Bu durum da sizi aşağı çekebilir ve zamanınızı harcamanıza vesile olabilir.
- Bütçe: En iyi dikiş makinesi seçmek belki de dikiş dikmeyi öğrenmekten daha keyifli bir süreç olabilir. Unutmayın ki dikiş makinesi satın almak bir yatırımdır çünkü uzunca bir süre kullanılabilen bir makinedir. Hobi amaçlı dikiş dikenler için de bu geçerlidir. Her gün kullanılmasa bile, konforlu ve kaliteli bir dikiş makinesi tercih edilmek istenir. Elbette her dikiş makinesi farklı özelliklerde olabildiğinden farklılıklar gösterir. Bu farklılıklar da bütçeye yansır. Piyasada ülkemizde satılmakta olan bütçe dostu pek çok dikiş makinesi mevcut olsa da kaliteli dikiş yapmanızı sağlayacak pek çok dikiş makinesi de var. İyi bir ev tipi dikiş makinesi size yıllarca iyi hizmet verebilmelidir. Herhangi bir hayal kırıklığı yaşamamak için bütçenize göre en iyi dikiş makinesini seçmeniz çok önemlidir. Eğer çok sınırlı bir bütçeniz olsa bile, ucuz satın alacağım diye plastik bir makineyi tercih etmek iyi bir fikir olmayabilir. Çünkü kalitesiz olduğundan dolayı uzun vadede kullanamaz ve hatta sizi dikiş dikmekten tamamen vazgeçirebilir.
Bu dikkat edilmesi gereken kriterleri göz önünde bulundurarak iyi bir dikiş makinesi satın alınmalıdır. Bunların dışında bir dikiş makinesi satın almadan önce markanın ürün hakkında sunduğu temel fonksiyonları da incelemek önemlidir. Bazı dikiş makineleri her türlü kumaşı dikebilme fonksiyonuna sahipken bazıları öyle olmayabilir. Bazı dikiş makinelerinin yapı kalitesi, bütçesi daha ucuz olan makinelere göre daha iyidir ve bu sayede daha uzun ömürlü olur. Düzen ve tasarım özellikleri değişkenlik gösterebilir. Bu tür teknik özellikleri bilerek dikiş makinesi satın almak içinizi rahatlatacaktır. Ayrıca, bunların yanında üründe kurulu dikiş makinesi parçaları ve bunların işlevleri de oldukça önemlidir ve bilinmelidir.
Dikiş makinesi parçaları nelerdir?
En iyi dikiş makinesi satın almadan önce makinenin nasıl çalıştığını öğrenmek için parçalarını anlamanız gerekir. Her dikiş makinesi, özellikle satın alacağınız makinenin türüne bağlı olarak biraz farklı olsa da temel bileşenleri hemen hemen aynıdır. Çoğu dikiş makinesinde bu parçalar aynı amaca hizmet eder. Bu parçaların ne olduğuna ve işlevlerine bir bakalım:
- Güç Anahtarı ve Kablosu: Tüm dikiş makinelerinde, makineye elektrik sağlamak için genellikle makinenin arkasında bir açma/kapama düğmesi ve elektrik kablosu yer alır.
- Ayak Pedalı: Ayak pedalı, makinenizin ne kadar hızlı çalıştığını belirler. Eğer sıkıca basarsanız, iğne hızlı hareket eder ve kısa sürede bir sıra dikim işlemi yapılabilir. Hafifçe basarsanız, iğne daha yavaş hareket edecek ve bir sırayı dikmeniz daha uzun sürecektir. Ayak pedalı bir kablo ile dikiş makinenize bağlanır.
- İğne: Dikiş makinesinin olmazsa olmaz bir anahtarıdır. Üst dikiş ipliğini kumaş parçanızdan geçiren kısımdır. Çoğu dikiş makinesi, aralarında geçiş yapabileceğiniz çok çeşitli iğneler sunar.
- Makara Pimi: Dikiş makinesinin üst kısmında yer alan bir pimdir. Bu makara tutucu görevi gören ve iğneyi beslemek için uygun iplik gerginliği ile makaranın dönmesini sağlar.
- Baskı Ayağı: Baskı ayağı, kumaşı yerinde tutmak için bir kol kullanarak kumaşınızın üzerine indirdiğiniz iki uçlu metal bir parçadır.
- Mekik: İğnenin ve baskı ayağının altında, masura adı verilen küçük bir iplik makarasını yerleştirdiğiniz bir bölme olarak bir mekik bulunur. Masura, dikişiniz için alt ipliğin kaynağıdır. Dikiş makinesi iğnesi kumaşı deldiğinde ve üst ipliği içinden aşağı getirdiğinde, bir masura sürücüsü alt ipliği dikişe sokar ve bunu yerine sabitlemek için kullanılır. Birçok masurada, ipliği boş masuralara sarmanıza yardımcı olmak için bir masura sarıcı da bulunur.
- İğne Konumu Düğmesi: İğnenizin ne kadar yüksek veya alçak olduğunu manuel olarak belirlemeniz gerektiğinde (örneğin, kumaşınızı çıkarmak istediğinizde iğneyi kaldırmak), makinenizde bunu yapacak bir düğme bulunur. Örneğin, kumaşı yerinden çıkarmak istendiğinde iğneyi kaldırmak için bu tuş kullanılır.
- Ters Dikiş Düğmesi: Ayak pedalına bastığınızda, dikiş makinesi kumaşınız boyunca ileri doğru dikiş yapacaktır. Geriye doğru birkaç dikiş yapmak istediğinizde (örneğin, bir satırın sonunu bitirirken çözülmesini önlemek için), makinenizde dikişinizin yönünü değiştirmeyi sağlayan bir düğmedir.
- Dikiş Tipi Düğme: Çoğu dikiş makinesi, düz dikişten zikzak dikişe kadar bir dizi farklı dikiş türü arasından seçim yapmanıza olanak tanır. Manuel dikiş makinesi bunu bir düğme ile yapar. Bilgisayarlı dikiş makinelerinde ise dokunmatik ekrana sahip olduklarından dolayı ekran üzerinden ayarlanır.
- Dikiş Uzunluğu Topuzu: Dikiş uzunluğu topuzu, kumaşı tekrar delmeden önce iğnenizin ne kadar yer açacağını belirler. Uzun dikişler daha az delik anlamına gelirken, kısa dikişler birbirine daha yakın olan daha fazla delik anlamına gelir. Yapay zekalı dikiş makinelerinde dikişleri bilgisayar ekranından seçebilirsiniz.
- Dikiş Genişliği Çarkı: Dikiş genişliği çarkı, kumaşı delerken iğnenizin her iki tarafında ne kadar geniş olacağını belirler. Düz dikişler için bu sıfır olur ancak zikzak dikişler için her dikişin genişliğini artırmak için artırılabilir. Yapay zekalı dikiş makinelerinde dikiş genişliği ekran üzerinden belirlenir.
Bu parçaları öğrendikten sonra dikiş makinesinin nasıl kurulması gerektiğini de bilmelisiniz.
Dikiş makinesi nasıl kurulur?
En iyi dikiş makinesi satın alacaksınız ancak nasıl kurulduğunu bilmiyor musunuz? Öncelikle bir dikiş makinesinin ilk kurulumu sizlere ilk başta bunaltıcı gelebilir, ancak birkaç dikiş işleminden sonra kavrayacak ve daha hızlı pratik bir şekilde kurulum sağlayacaksınız. Sırasıyla bunlar şu şekildedir:
- Makineye iplik geçirin. Dikişe başlamak için önce ipliği makaradan birkaç iplik kılavuzundan, germe kolundan veya kancadan geçirilmelidir. Her dikiş makinesi biraz farklı olacaktır, bu nedenle ilk kez iplik takarken kullanım kılavuzunuzu kontrol edin. Çoğu dikiş makinesinde, makinenin üzerine basılmış küçük kılavuzlar ve diyagramlar bulunur. Bu sayede burada takılırsanız bunlara da bakılabilir. Endişelenmeyin çünkü birkaç denemeden sonra başaracaksınız.
- Makineye sarılmış bir masura yükleyin. Masura, makineniz için iğnenizin altındaki küçük bir bölmeye giren ikinci bir iplik makarasıdır. Makinenizde, bobinin doğru şekilde çözülmesi için masuranın hangi yöne yerleştirilmesi gerektiğini gösteren bir ok olacaktır. Eğer bulamazsanız kullanım kılavuzunu incelemekte fayda var.
- Son olarak ipliği yakalayın. Hem üst ipliğiniz hem de masura ayarlandıktan sonra, dikmeye hazır olmak için iki ipliği bağlamanız gerekir. İğne konumu düğmenizi kullanarak iğneyi tamamen aşağı indirin ve tekrar yukarı kaldırın. Bunu yaptığınızda iğne masura ipliğini yakalayacak ve bir ilmek halinde geri çekecektir. Her iki ipliği de tutmak ve dikiş yapacağınız yerden uzağa yerleştirmek için iğnenin altından cetvel gibi düz bir nesne geçirmek fayda sağlayacaktır. Böylelikle dikiş makineniz kurulu hale gelir ve dikim işlemine başlayabilirsiniz.
Dikiş makinenizi kurulu hale getirdikten sonra nasıl kullanacağınız hakkında da bilgi vermek istedik. İşte şöyle…
Dikiş makinesi nasıl kullanılır?
En iyi dikiş makinesi satın aldınız ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgi edinmek için sizlere küçük bir yardımda bulunduk. Dikiş makinenizi kurduktan sonra dikişe başlamaya hazırsınız. İşte nasıl kullanabileceğinize dair adımlar:
- İlk olarak iğnenizin kaldırıldığından emin olun. Makinenize bağlı olarak, iğnenizi bir topuz veya bir düğme ile kaldırabilirsiniz.
- Ardından dikiş yapacağınız kumaşı yerleştirin. Kumaşınızı ilk dikiş sıranızı yapmak istediğiniz iğnenin altına yerleştirin ve dikerken kumaşı yerinde tutmak için baskı ayağını indirin.
- Bu kısımda ayak pedalına hafifçe basın. Ayak pedalına bastığınızda iğne dikişe başlamış olur. Hızlandırmak için daha sert, yavaş ve dikkatli gitmek için daha yavaş basın.
- Başlangıç dikişi önemlidir. Başlangıç dikişlerinizi kilitleyin. Bir dikişin başında veya sonunda, en iyi uygulama çözülmelerini önlemek için dikişlerinizi kilitlemelisiniz. Bunu yapmak için, ileriye doğru birkaç dikiş dikin ve ardından geri dikiş yapmak için makinenizdeki düğmeye basın. Makinenizde mevcut olarak kilit dikiş düğmesi varsa basarak bu işlem kolayca halledilebilir. Ardından ilk birkaç dikişi ikiye katlayın ve tekrar ileri doğru dikim gerçekleştirin.
- Bu aşamada kumaşınızı yönlendirmeniz gerekecektir. Düz bir sıra dikmek için (yeni başlayanlar için önerilir), kumaşınızın kenarını makinenizdeki dikiş payı kılavuzuyla aynı hizada tutun. Makineniz dikmek için kumaşı otomatik olarak çeker ve kendiniz itmeniz gerekmez.
- Kumaş yönlendirmesinden sonra bitirme dikişlerinizi kilitleyin. Dikişinizin çözülmediğinden emin olmak için makinenizin geri düğmesini (varsa kilit dikiş düğmesini) kullanarak son birkaç dikişi ters dikin.
- Ters dikim sonrası iğnenizi ve baskı ayağınızı yukarı doğru kaldırın. Dikiş işlemini bitirdikten sonra, iğneyi ve baskı ayağını yukarı kaldırın ve kumaşınızdan uzaklaştırın.
- Son olarak kumaşınızı kaydırarak uzaklaştırın. Kumaşınızı dikiş makinesinde dışarı doğru çekin. Bu işlem, makas kullanarak kesmeniz gereken (hem üst makaradan hem de masuradan) daha fazla ipliği çekecektir ya da makinenizde yerleşik bir iplik varsa, iğne muhafazanızın yanındaki iplikten kurtulmanız gerekecektir.
Dikiş makinesi çeşitleri nelerdir?
En iyi dikiş makinesi listemize geçmeden önce dikiş makinelerinin çeşitliliği hakkında da bilgi vermek istedik. Dikiş makineleri genel olarak motor tipine göre sınıflandırılır: Mekanik, elektronik ve bilgisayarlı. Mekanik dikiş makineleri, en temel özellikler ile karşımıza çıkar ve güvenilir bir dikiş işlemi sunar. Dikiş hızını kontrol eden bir pedal ve dikiş seçimini, genişliğini, uzunluğunu ve gerginliğini kontrol etmek için çeşitli düğmelerle donatılmıştır. Bu makinelerde her şey kullanıcı tarafından kontrol edilir.
Elektronik dikiş makineleri ise mekanik ve bilgisayarlı dikiş makinelerinin özellikleri ile donatılmıştır. Bu makineler genellikle çeşitli kolaylık sağlayan özellikler ve ayarlar sunmasının yanı sıra bir ekrana ve çok sayıda programlanmış dikişe, desene ve tasarıma da sahiptir. Elektronik makinelerde ayak kontrolü bulunurken, birçok makinede bir düğmeye basılarak da dikiş dikilme özelliği vardır. Birçok markanın sunduğu dikiş makineleri bazı ek özelliklere sahip olabiliyor. Örneğin; hız kontrol işlevi, otomatik iplik geçirici, iğne aşağı düğmesi ve iplik kesici vb. gibi.
En iyi dikiş makinesi bilgisayarlı dikiş makineleridir. Bunlar en güzeli ve aynı zamanda en pahalı makinelerdir. Bilgisayarlı makineler adından da anlaşılacağı gibi makinenin her motor işlevini çalıştırabilecek potansiyele sahiptir. Kesin sonuç verirler. Kullanımları bakımından mekanik ve elektronik dikiş makinelerinden farklıdır. Profesyonel olarak dikiş işlemi yapanlar ve belirli tekstil kurumları bu aletleri kullanırlar.
Yeni başlayanlar için öncelikle her zaman mekanik bir dikiş makinesi önerilir. Dikiş dikerken öğrenecek çok şey vardır. Tam olarak anlamadığınız bir makineye sahip olmak, hayal kırıklığınızı artırabilir ve motivasyonunuzu düşürebilir. Bundan dolayı mekanik bir dikiş makinesi kullanımı açısından daha basittir. Herhangi bir durum ters gittiğinde sorun gidermesi ve düzeltmesi de kolaydır. Çeşitli kolaylık sağlayan özellikleri ile sunulan pek çok markanın mekanik dikiş makineleri vardır. Mekanik yerine elbette kullanım açısından elektronik dikiş makinesi de tavsiye edilir. Çoğu markanın sunduğu dikiş makineleri dekoratif dikiş, çeşitli ilik stilleri, bazı nakış yetenekleri, makinenin hızını kontrol etme yeteneği ve birçok aksesuar barındırır. Bu makinelerin kullanım kılavuzu mevcut olduğu sürece veya çevrenizde bilgili birisine danıştığınız sürece dikiş dikmeyi öğrenmek oldukça kolay hale gelir. Elektronik dikiş makineleri, mekanik makinelerden daha fazla bakıma ihtiyaç duyacak olsalar da kullanıcılarına pek çok özellik sunar. Burada karar vermeniz güçleşebilir, bu nedenle dikiş makinesini ne amaçla kullanmak istediğiniz ve bütçe kriteri size yardımcı olacaktır.
En iyi dikiş makinesi tavsiyeleri
En iyi dikiş makinesi hangisidir diyerek başladığınız araştırma sürecine ilk olarak çeşitli markaların bayisine giderek personellerden yardım alabilirsiniz. Vakit bulamayanlar ise arama motorunda dilediği markanın ürününü inceleyebilir ve hakkında bilgi edinebilir. Biz de sizler için çeşitli dikiş makineleri tavsiyelerinde bulunduk. İşte o dikiş makineleri…
Singer Tradition 2250 Dikiş Makinesi
En iyi dikiş makinesi tavsiyeleri deyince hemen herkesin aklına Singer gelir. Dünya çapında oldukça popüler olan Singer markasının dikiş makineleri yeni başlayanlar ve profesyoneller için çeşitli makineler sunar. Singer 2250 Tradition, özellikle de yeni başlayanlara net bir şekilde odaklanan bir dikiş makinesidir. Bu makinede, çeşitli özellikler ve çok sayıda dikiş programı yoktur. Daha çok temel unsurlara odaklanmıştır. Singer Tradition 2250’de 19 dikiş programı vardır.
Düz dikiş, zikzak dikiş, elastik dikiş vb. gibi tüm klasiklere yer verir ve dikiş işlemini süslemek için de 3 adet dekoratif dikiş stili vardır. 4 adımda ilik açabilme yeteneğine sahip olan bu dikiş makinesi, en olarak 44,5 cm boy olarak ise 34,5 cm uzunluğunda yapıya sahipken ağırlık olarak ise 7,3 kg ağırlığındadır. Bu sayede taşıma kolaylığı sağlar. 5mm genişliğinde zikzak yapabilir. Yatay makara pimi ile kolaylık sağlar. Düğme dikme, serbest kol dikişi, sürfile yapabilme ve çevrilebilir desen seçici ile desen seçme özellikleri vardır. Ayrıca opsiyonel ayaklarla kenar kıvırma, kordonlama, gizli fermuar dikebilme, nervür büzgü dikişi yapabilme ve çift iğne kullanımı yan yana paralel dikiş dikebilmeyi becerir.
Hızlı ve sessiz çalışma özelliği ile geç saatlerde bile çalışma imkanı tanır. Elektronik pedal yardımı ve opsiyonel iğne kullanımı ile kot, penye, triko ve jarse gibi kumaş türlerinde çalışmalarda kolaylık sağlar. Dikişe yeni başlayanların en iyi dikiş makinesi olabilecek düzeydeki bu makinenin piyasa fiyatı şimdilik yaklaşık 1.999,00 TL. Fiyat bakımından diğer markalara göre pahalı bulunsa da bu kaliteye oldukça değer diye düşünülebilir.
Janome 311PG Anniversary Edition Dikiş Makinesi
En iyi dikiş makinesi listemize Janome markasından dikiş makinesi tavsiye etmeseydik olmazdı. Mühendislik ve inovasyon alanında dikiş ürünleri ile ön plana çıkmayı başarabilen bu şirketin 100. yılına özel hatıra amaçlı ürettiği bir dikiş makinesi var. O da; Janome 311PG Anniversary Edition.
Janome 311PG Anniversary Edition, en iyi dikiş makinesi arayışında olanlar için gönül rahatlığıyla tavsiye edilebilecek bir ürün olarak karşımıza çıkıyor.. Özellikle de yeni başlayan dikiş meraklıları için mükemmel bir makinedir. Bu hatıra amaçlı üretilen giriş seviyesi model dikiş makinesi, dört adımda istenilen boyutta ilik açabilme özelliğine sahiptir. ilik dahil toplamda 13 tane dekoratif dikiş ve desen çeşidi sunar. Böylelikle çok çeşitli dikişler yapılabilir. 5 mm genişliğinde zikzak yapabilme, 0-4mm dikiş adım ayarı ve dikişin başlangıcını ve sonunu sağlamlaştırmak için ileri geri dikiş yapabilme özelliğine sahiptir. En iyi dikiş makinesi düzeyinde görülmesinin sebeplerinden biri de taşınabilir fonksiyonuna sahip olması denilebilir. Kot, penye, triko ve gömlek gibi pek çok kumaşı dikebilmesi sayesinde çeşitli kumaş türleri kullanma ayrıcalığı tanır. Hatta penye ve jarse için özelleştirilmiş esnek dikiş özelliği de vardır. Seri ve sessiz çalışma faaliyeti gösteren bu dikiş makinesinin bir de aydınlatma lambası bulunur. Bu sayede geç saatlerde dikiş yapabilme konforu sağlar.
Bu özelliklerin dışında, basit kullanımlı desen seçici düğmesi, üst iplik tansiyon kontrol düğmesi, hız ayarlı elektronik pedal ve katlanabilir taşıma kolu ile taşıma kolaylığı sağlaması da söylenebilir. Bütçe olarak yeni başlayanlar için fazla gelebilir ancak bu makinenin yetenekleri oldukça iyi ve kalitelidir. Piyasa fiyatı şu anda 2.450,00 TL ve civarında.
Pfaff Smarter 160S Dikiş Makinesi
En iyi dikiş makinesi listemize Pfaff Smarter 160S ile devam ediyoruz. Bu makine, yeni dikişe başlayanlara tavsiye edilebilir. Dikiş masanıza renk katacak şık ve basit bir tasarıma sahip olan Pfaff 160S, kullanımı kolay olmasının yanı sıra sessiz ve hızlı bir şekilde dikiş yapabilme yeteneği sunar. Piyasada yer alan ev tipi dikiş makineleri arasında ön plana çıkmayı başaran bu model terzilik projeleriniz için oldukça yardımcı olacaktır. Kavraması kolay bir makine olduğundan dolayı giriş seviyesi bir modeldir denilebilir.
Bu makine sayesinde, çeşitli kumaş türleri kullanılarak dikiş yapılabilir. Yorgan kumaşı üzerine kapitoneler, perdeler, çeşitli kıyafetler, kot pantolonlar vb. daha pek çok el işi yapılabilir. Ayrıca fermuar takımı yapılabilen bu makine sayesinde kumaş üzerine nakış da işlenebilir. Serbest kol dikişi özelliği sayesinde etekler ve kollar dikilebilir. Sessiz özellikli ve LED aydınlatma özelliği sayesinde istediğiniz saatte dikiş yapabilme hizmeti sunar. Ayrıca bu makinenin diğer özellikleri arasında; 23 adet değişik dikiş ve dekoratif desen, 6mm genişliğinde zikzak yapabilme, otomatik iplik takabilme, esnek dikiş özelliği, düğme dikebilme ve tek adımda ilik açabilme de dikkat çeker. Piyasa fiyatı diğer giriş seviyesi modeller arasında pahalı bulunabilir, ancak söz konusu kalite düşünüldüğünde bütçe kriterini es geçmeniz gerekebilir. Yaklaşık fiyatı 3.900,00 TL.
Juki HZL-355 26 Dikiş Makinesi
En iyi dikiş makinesi listemizde sırada Juki HZL-355 26 dikiş ve piko makinesi yer alıyor. Bu makine dekoratif desen programlı mekanik bir dikiş makinesidir. Endüstriyel dikiş makineleri ve ev tipi dikiş makineleri ile bilinen Japon üretici Juki, bu makinesi ile pek çok işlev sunar. Otomatik iplik takma özelliği sayesinde iplik takma aşamasında konfor sağlar. 7mm genişliğinde zikzak yapabilme özelliği ile dikkat çekerken özel soğutma sistemi sayesinde uzun süreli çalışma imkanı sunar. 7 sıralı dişli sayesinde kumaş ayrımı yapmadan her türlü kumaşı büzmeden dikebilme özelliği vardır.
Kot, penye, jarse, triko gibi pek çok kumaş türü ile bu makinede rahatlıkla çalışma sağlanabilir. Tek adımda ilik açar. Hızlı ve sessiz çalışma fonksiyonu sayesinde zaman kısıtlamasına girmeden dikiş faaliyeti gerçekleştirilebilir. Hız ayarlı elektronik pedalda hızı kişi kendine göre ayarlayabilir. Ayrıca taşıma kolaylığı sağlayan Juki HZL-355 26 dikiş makinesi, istenilen konuma yerleştirilebilir veya kaldırılabilir. Opsiyonel ayaklarla kenar kıvırma, gizli fermuar yapabilme, düğme dikebilme, nervür ve kapitone yapabilme özelliği ile yorgan, yastık vb. ürünler elde edilebilir. Enerji tasarruflu özellikli LED aydınlatma sisteme sahip olan bu makine, işaretli iplik geçirme yollarına sahiptir. Hızlı ve kolay bir şekilde masura takma ve otomatik masura sarma özelliği de mevcuttur.
Juki HZL-355 26, dikiş makinesi olmasının yanı sıra ayrıca bir piko makinesidir. Piko makinesi terzihanelerde, dikiş ve nakış atölyelerinde sıklıkla görülen bir makinedir. Hatta eskiden evlerde bile sık bulunan bir makineydi. Özellikle de evlenecek olan genç kızların çeyizlerinde yer alan pikolar, bu makineler ile kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Ancak günümüzde pek popüler olmasa da bazı dikiş makineleri piko yapabilme fırsatı da tanıyor. Tıpkı Juki HZL-355 26 dikiş makinesi gibi. Bu makinenin piyasa fiyatı diğer seçeneklere göre pahalı olabilir, ancak verdiği hizmet ve konfor karşısında kabul edilebilecek düzeydedir. Ürünün piyasa fiyatı, 5.500,0 TL.
Bernette B05 Academy Dikiş Makinesi
En iyi dikiş makinesi listemizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Son olarak sizlere tavsiye edeceğimiz ürün; Bernette B05 Academy ev tipi dikiş makinesi. Bu makine Bernette B05 serisinin en üst modelidir. Elektronik hız kontrollü pedalı, dikiş uzatma zemini ve 12 baskı ayağı ile tam bir mühendislik harikası olan bu makine İsviçre tasarımıdır. Onu serideki diğer modellerden ayıran farkı; genişletilmiş masası ve ekstra dikiş ayaklarıdır.
Birçok kullanışlı özelliği ile dikkatleri üzerine çeken Bernette B05 Academy dikiş makinesi, 30 özel dikiş seçeneği sunar. Her dikiş seçimine göre farklı ayak tabanı sunar. Hızlı bir motora sahip olmasının yanı sıra 2 adet LED aydınlatması ile ön plana çıkıyor. Hız sınırlamalı güç anahtarı, manuel iplik geçirici, manuel iplik kesici, 4mm dikiş uzunluğu ve Drop-in çağanoz sistemine sahiptir. Ayrıca bu dikiş makinesini satın aldığınızda içerisinde parmak koruyucu, iğne seti, masura, dikiş sökücü fırça, tornavida, makara pimi, makara tutucu ve yağlayıcı da mevcut olduğunu bilmesi gerekir. Tam bir ev tipi model olan bu dikiş makinesi yeni başlayan dikiş meraklıları için zorlayıcı görünebilir, ancak kullanıma bağlı olarak ne kadar kolay kullanılabildiği anlaşılır. Bu makinenin piyasa fiyatı ise şimdilik 8.530,00 TL.
En iyi dikiş makinesi hakkında içeriğimizin sonuna geldik. Sizce en iyi dikiş makinesi hangisidir? Sizin tavsiye edeceğiniz dikiş makinesi varsa bizimle yorum kısmında paylaşabilirsiniz.